Dom > Izložba > Sadržaj
MOTO GUME II
Sep 18, 2017

GUME, INDEKS OPTEREĆENJA I INDEKS BRZINE

U vrijeme njegova uvođenja, na GL1800 je bio najveći, najteži i Najsnažniji motor koji je opremljen s radijalnim gumama. Razmišljanje s našom raSpravom o boku ukočenost i profila složen specifični za određeni bicikl težine i namjeni, možemo razumjeti zašto, Radijalne gume postojala u vrijeme koje odgovaraju nove GL Felge, nove gume specifične za na GL1800 morao biti razvijena. Zato je važno prilikom kupnje nove gume selekcija se oglasio proizvođača kao dizajniran posebno za oprema na GL1800. Su ispravne veličine 130/70R 18M/C 63H napuhan do 36 funti po kvadratnom inču hladno za prednje i 180/60R 16M/C 74H napuhan 41 psi za stražnji. Što tih slova i brojeva? Čitajte dalje.

Idemo dalje, R označava radijalni gradnje. Sljedeće četiri znamenke (npr. 16M/C) pokazuju ispravnu Obruč promjera oprema i činjenicu da je guma motocikla specifične. Od zadnje tri znamenke, dva broja ukazuju na indeks nosivosti gume, a slovo označava indeks brzine. Ovo je objašnjenje oznaka Metrički shema primijeniti na GL1800 gume. Dvije druge sheme u zajedničko korištenje su inčni oznaka i Alfa-numeričkih oznaka. Najčešće se odnose na gume dizajniran za različite stilove i starije motocikla i motocikla (krstarica) (GL1000, 1100, i sl.), ali sadrže iste osnovne elemente. Grafikon koji pokazuje odnos opterećenja indeksa za Učitavanje ocjena i indeks brzine do maksimalne brzine su uključeni na kraju ovaj članak.


KADA KUPITI

Raspravili smo gumu datuma kodove i šestogodišnji maksimalno preporučeno korištenje intervala. Sada Pričajmo o trošenje guma. Underinflation, preopterećenja i teška kočenja može sve uzrok nepravilnog guma trošenja. Ako se to odnosi na rukovanje ili vožnja primjetno, gume treba zamijeniti. Inače, zamijeniti vaše gume na ili prije vremena kada postane trošenja barovi isprati s gazeće površine, ukazujući nositi će ubrzati nakon tog trenutka, a šare gazeće površine neće biti dovoljno duboko toksične u kanaliziranja daleko vode.

Što su trošenje barova? Gleda na točke na gume gdje susreće boku gaziti, Primijetit ćete male strelice označene TWI (profila nositi pokazatelj). Gleda ravno preko površine profila tih točaka, naći ćete podignuti dijelovi dolje u šare na gumama. To su trošenje barova.