Dom > Izložba > Sadržaj
Razlike između guma na motociklu
May 11, 2017

Gume visokih performansi

  • Izuzetno napredan tokom poslednjih 50 godina, sportske gume nastavljaju da gurnu granicu jer se nova jedinjenja stalno razvijaju, poboljšavajući dugovečnost i vučne osobine. Tipične sportske gume, koje je odobrilo savezno Ministarstvo saobraćaja, blisko su povezane sa svojim čisto rasnim poremećajima, a glavna razlika u nekoliko modela je dodavanje dezena gazećeg sloja. Sportske gume koriste radijalnu konstrukciju, omotavajući gumene slojeve preko širine trupa, stvarajući prednosti stabilnosti u krivini i smanjene težine. Neki proizvođači sada koriste bezvezni pojas koji dodatno ojačava gumu. Višestruka jedinjenja se takođe inkorporiraju na novije gume performansi, koristeći mekša jedinjenja na ivici za poboljšanu vuču tokom krivine. Teže jedinjenje postavi se u centar za poboljšanje dugovečnosti pod tvrdim ubrzanjem. Sportske gume uglavnom imaju istaknut profil, omogućavajući biciklu brže "bacanje" u ugao. Stabilna linijska stabilnost je ugrožena zbog manjeg kontaktnog patcha dok je trakcija maksimizirana u blizini ivice gume. Set sportskih guma može imati vek trajanja od 2000 do 5000 kilometara, a gume sa sportskim orijentacijom guranje na površini blizu 8000 milja. Pirelli Diabl Corsa III i Dunlopovi D209 Qualifier gumi su popularni primerci ove vrste, dok su Dunlopove Sportmax Roadsmart gume odlične sportske gume.

Cruiser i Touring gume

  • Kruzeri i motocikli za turneju imaju za cilj da putuju dužim rastojanjima pri manjim brzinama. Sa većinom kruizera težine od 500 do 800 kilograma poželjna je jača, izdržljiva guma sa dugim mogućim habanjem. Gume namenjene ovom segmentu motocikla su generalno gume tipa gume, konstruisane od trupova gde su više slojeva gumenih obloženih kablova preklopljeni i imaju okrugli profil za maksimalnu stabilnost ravnine. Većina proizvođača sada ima ugrađeni računarski model gazećeg sloja sa poravnavanjem žljebova, za koji se tvrdi da smanjuje pokrivanje i minimizira habanje. Odgovarajuća guma može imati vek trajanja od 10.000 milja. D402 od Dunlopa i ME880-serije nemačkog proizvođača Metzeler su primarni primeri ove kategorije.

Dual Sport Tyres

  • Dvostruke sportske gume imaju dvostruke identitete, što omogućava pristojne performanse na putu sa mogućnošću lakšeg rada na terenu. Većina dvostrukih sportskih guma pojavljuju se kao duboko ubrzane ulične gume, koji su sposobni da upravljaju većinom prljavih puteva i staza. Za vozače koji više vole da troše više vremena u prljavštini dostupni su agresivnije gumene gume, međutim, performanse na asfaltiranim putevima su strogo ograničene, što potvrđuju gubitak vučne sile i prekomerne vibracije. Dvostruki sportski motocikli, ako se voze kao supermoto bicikli, mogu takođe koristiti ulične orijentacione gume često uske sportske gume. Supermoto bicikle kombiniraju manevarnost biciklom za prljavštinu sa mogućnostima vožnje na sportskom biciklu. Avonovi AM43 Distanzia i Kenda-ove gume K761 su popularne opcije u arsenalu dvostrukog sportskog jahača.

Terenski pneumatici

  • Bicikli za prljavštinu, dok su sposobni za montiranje dvostrukih sportskih guma, dizajnirani su da se voze potpuno van terena. Zahtevi staze i vožnje staze zahtijevaju visoko specijalizirane gume, većinom koriste agresivne gumbe koje grize u teren, slično sportskim oklopima. Proizvođači guma, kao što su Kenda, Maxxis i Dunlop, nude širok spektar guma izrađenih specijalno za jahanje u vožnji, vožnja motokrosa ili jako tehničko ispitivanje.